Lector - dr. Donald Ropes

publication

Dr. Donald Ropes is lector Learning and Development in Organisations en daarmee onderdeel van het Business Research Centre (onderzoekslijn Leren en Ontwikkelen) van Hogeschool InHolland.

Profiel

Donald Ropes (1963) studeerde Internationale Betrekkingen aan de Florida State University (Tallahassee), de tweedegraads lerarenopleiding bij de EFA en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. In 2010 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over Communities of Practice als kennismanagementinstrument.

Donald Ropes doet praktijkgericht onderzoek dat leidt tot verbetering van het beroepenveld. Daarin gaat het over hoe mensen en organisaties hun handelen aanpassen en verbeteren om meer effectief te worden.

In de afgelopen jaren zijn Nederlanders gewend geraakt aan een vrij hoge levensstandaard tijdens een periode van relatieve economische vooruitgang. Zij zijn gewend geraakt aan de welvaart, de goede gezondheidszorg, een goede onderwijskwaliteit en genoeg vrije tijd om van het leven te genieten. Als we dit willen vasthouden in de huidige maatschappij, stelt Ropes, dan moeten we leren hoe we ons moeten aanpassen aan de snel veranderende en complexe wereld om ons heen.

Externe pagina

Wil je meer weten over Donald Ropes? Bekijk hier zijn persoonlijke pagina.

 

Lectoraat

Donald Ropes is lector van het lectoraat Leren en Ontwikkelen (Business Research Centre).

Hogeschool

Het lectoraat Leren en Ontwikkelen (Business Research Centre) is een van de lectoraten van Hogeschool Inholland.

Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Written by Mirte Schreuder Hes on 25-10-17

Do you want to comment on this library item?

Latest comments

Dr. Donald Ropes is lector Learning and Development in Organisations en daarmee onderdeel van het Business Research Centre (onderzoekslijn Leren en Ontwikkelen) van Hogeschool InHolland.

Participants