Lector - dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot

publication

Dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot is lector Innovatie Bouwproces en Duurzaamheid aan de Hogeschool Rotterdam.

Profiel

Dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot studeerde architectuur aan de TU Delft en wetenschapsdynamica aan de UvA. Hij promoveerde aan de TU/e op onderzoek naar een managementtactiek voor snelle realisatie van energieneutrale woningbouw en op interactieve constructieve aangepaste technologie.

Christoph Maria Ravesloot bouwde de eerste energieneutrale woning van Nederland in 1994, de eerste gerenoveerde energieneutrale woning van Nederland in 1998 en twaalf andere experimentele gebouwen. Hij verdiept zich sinds 1992 in zelfsturende en zelflerende management methodes en gebruikt de inzichten om projecten en programma's te versnellen. Bij Hogeschool Rotterdam, kenniscentrum Duurzame Havenstad houdt hij zich bezig met het versnellen van de verduurzaming van de bouwindustrie door gebruik te maken van BIM en andere ICT technologieën.

Onderzoeksprojecten

Datawarehousing voor BIM en GIS

In BIM kunnen 3D en 4D gegevens worden aangemaakt, gebruikt, verwerkt, gecommuniceerd, beheerd en gedeeld voor één gebouw. Binnen circulaire processen is het handig als  die gegevens gekoppeld kunnen worden aan GIS waardoor ze beschikbaar komen voor een hoger schaalniveau en dataanalyse op grotere schaal en in tijd. Milieu- en materiaalgerelateerde data kunnen in een datawarehouse worden opgeslagen, waarbinnen ze zowel voor BIM als voor GIS uitwisselbaar en beschikbaar gehouden kunnen worden. 

Externe pagina

Wil je meer weten over Christoph Maria Ravesloot? Bekijk hier zijn persoonlijke pagina.

Lectoraat

Christoph Maria Ravesloot is lector bij het kenniscentrum Duurzame Havenstad.

Hogeschool

Het lectoraat Duurzame Havenstad is een van de lectoraten van Hogeschool Rotterdam.

Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Written by Mirte Schreuder Hes on 24-10-17

Do you want to comment on this library item?

Latest comments