Lector - dr. Ron Ainsbury

publication

Ron Ainsbury is Associate Lector Business Responsibility & Sustainability bij Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam. Hij onderzoekt hoe ondernemers en kleine bedrijven gestimuleerd kunnen worden in het omarmen van milieu- en sociale risico's.

Profiel

Ondernemers kunnen zich laten inspireren door milieu- en sociale risico’s en ze omzetten in kansen. Door innovatieve oplossingen hieruit te genereren en hiermee een nieuwe onderneming starten, kan maatschappelijk en financieel winst behaald worden. Managers moeten begrijpen dat deze risico’s invloed kunnen hebben op hun business waarde en hun verantwoordelijkheid verweven in hun strategie. 

Ron behaalde twee Master titels aan Oxford. Inmiddels heeft hij in de afgelopen 30 jaar internationaal, verspreid over vier continenten, veel ervaring opgedaan. Van een eigen onderneming starten, werken in en met startups, anderen helpen op te schalen, tot zelf de functie van CEO bekleden. 

Samenwerking & lidmaatschappen

  • Academy of Business in Society (ABIS)
  • Entrepreneur Educators Europe

Onderwijs

Naast zijn onderzoekswerkzaamheden bij het kenniscentrum geeft Ron les bij onderwijsinstituut RBS. Voor het masterprogramma geeft hij de lessen 'Entrepreneurial Challenge' en 'Managing Sustainability'. 

Externe pagina

Wil je meer weten over Ron Ainsbury? Bekijk hier zijn persoonlijke pagina.

Lectoraat

Ron Ainsbury is lector van het lectoraat Business Innovation.

Hogeschool

Het lectoraat Business Innovation is een van de lectoraten van Hogeschool Rotterdam.

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Mirte Schreuder Hes on 24-10-17

Do you want to comment on this library-item?

Latest comments

Ron Ainsbury is Associate Lector Business Responsibility & Sustainability bij Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam.

Participants