Kenniscentrum - Duurzame Havenstad (Hogeschool Rotterdam)

publication

Kenniscentrum Duurzame HavenStad richt zich op het ontwikkelen van kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame havenstad. Dit doen ze door middel van praktijkgericht onderzoek.

Kenniscentrum Duurzame HavenStad

Wij ontwikkelen kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame, veerkrachtige havenstad. Dat doen we door middel van praktijkgericht onderzoek. We richten ons daarbij op kennisontwikkeling voor het beoogde werkveld van de studenten van Hogeschool Rotterdam, zodat de ontwikkelde kennis van waarde is voor de opleidingen en de praktijk.

Wij willen een cruciale partner zijn in duurzaamheidsonderzoek voor zowel onderzoeks- en onderwijsinstituten als voor maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in de Rotterdamse regio. Voor ons is duurzaamheid een breed begrip: het gaat om veerkracht en toekomstbestendigheid van systemen, technologieƫn, organisaties en mensen. Thema's als de circulaire economie, klimaatverandering en de energietransitie zijn hier onlosmakelijk mee verbonden en deze adresseren we dus ook in ons onderzoek. Het is onze ambitie om deze thema's middels contextrijk onderwijs te doen landen in de curricula van de technische opleidingen. Wij willen de techniekexperts van de toekomst een brede visie op duurzaamheid meegeven, onder meer door transdisciplinair werken te benadrukken.

Betrokken lectoren

dr. ir. Christoph Maria Ravesloot is lectorĀ Duurzaam Bouwproces met BIM.

Onderzoek

[Inhoud]

Bezoek hier de externe webpagina over het lectoraat.

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Mirte Schreuder Hes on 27-10-17

Do you want to comment on this library-item?

Latest comments

Kenniscentrum Duurzame HavenStad richt zich op het ontwikkelen van kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame havenstad.

Participants